Etiket Sonuçları: dilimizin zenginlikleri

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Nesne Tasarım yarışmasına İlk ve Ortaokuldan toplamda iki öğrencimiz katılmıştır. Öğrencilerimizden Hacer Eylül Günay Ortaokul kategorisinde ilçe birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, Mart ayında Anasınıfı öğretmenimiz Nuray Kan ve öğrencileri etkinlikler gerçekleştirdi. Kelime Kartları, Uyaklı Kelimeler, Söyle Çiz isimli birçok etkinlikle öğrencilerimiz eğlenceli ve verimli vakit geçirdi. Emek veren öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anasınıfı öğretmenimiz Nuray Kan danışmanlığında kültürel değerlerimiz etkinliği yapıldı. Öğrencilerimiz etkinlikte kültürel değerlerimiz hakkında bilgi edindi. Bazı kelimelerin Alaplı şivesinde söylenişini öğrendiler. Velilerimizin işbirliği ile bazı yöresel yemekleri tadarak bilgi sahibi oldular. Etkinlikte emeği geçen öğretmenimiz ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğretmenlerimizden Emine Balcı ve Semiha Yaman rehberliğinde deyimleri resimleme çalışması yapıldı. Öğrencilerin yaptığı çalışmalar sergilendi. Sergi okulumuz öğrencileri tarafından ilgi gördü. Sergi çalışması ile deyimleri görselleştiren öğrenciler verimli bir öğrenme süreci yaşadılar. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anasınıfı öğretmenimiz Nuray KAN tarafından Barış Manço etkinliği yapıldı. Öğrenciler etkinlikte Barış Manço’yu canlandırdılar. Müzik dinleyip dans eden öğrenciler güzel vakit geçirdiler. Etkinlik kapsamında Barış Manço ile ilgili pano hazırlandı. Boyama gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğretmenlerimizden Emine Balcı’nın Türkçe dersinde 5. sınıf öğrencileri ile drama etkinliği yapıldı. Etkinlikte bazı atasözü ve deyimler öğrenciler tarafından canlandırıldı. Atasözü ve deyimleri, yaparak yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz daha eğlenceli ve verimli bir ders geçirdiler. Yapılan canlandırmalar sayesinde atasözü ve deyimlerin anlamlarını daha iyi anlayarak, hayata geçirdiler. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğretmenlerimizden Semiha Yaman’ın Türkçe dersinde 6. sınıf öğrencileri ile kelime oyunu etkinliği yapıldı. Etkinlik ile daha verimli ve eğlenceli bir ders geçiren öğrenciler aynı zamanda konu hakkında bilgi sahibi oldular. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Anasınıfımızda yazar buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi. Anasınıfı öğretmenimiz Nuray Kan tarafından Türkçe Öğretmenimiz Semiha Yaman yazar olarak davet edildi. Öğretmenimiz Semiha Yaman’ın Kalpten Kaleme isimli bir kitabı bulunmaktadır.  Semiha Yaman öğrencilerle görüştü. Kitap hakkında sohbetler etti. Öğrenciler için bir şiir okudu. İsteyenler için kitabını imzaladı. Bilgilendirici ve verimli bir etkinlik oldu. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğretmenlerimizden Selma Dere rehberliğinde 3.sınıf öğrencilerimiz tarafından atasözlerini ve deyimleri resimleme etkinliği yapıldı. Ortaya çıkan ürünler ile bir sergi hazırlandı. Hazırlanan sergi teneffüs saatlerinde öğrencilerimiz tarafından ziyaret edildi. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türkçe öğretmenimiz Semiha Yaman danışmanlığında kelime oyunu etkinliği yapıldı. Etkinlikte iki grup oluşturuldu. Gruplar sırayla kelimeleri anlattılar. Etkinlik sayesinde öğrencilerimiz hem verimli hem de eğlenceli bir ders geçirdiler.